Natuurbehoud in Planckendael

Wist je dat er in Planckendael ook hard gewerkt wordt aan het behoud van de natuur op aarde? Ons onderzoekscentrum Centre for Research and Conservation (CRC) doet er alles aan om te voorkomen dat bedreigde diersoorten van onze aardbol verdwijnen.

Hoe?

Daarnaast houdt ons onderzoekscentrum zich ook bezig met superbelangrijk wetenschappelijk onderzoek. De resultaten van al dat onderzoek dienen niet alleen om de dieren die in Planckendael wonen beter te verzorgen, maar ook om bedreigde dieren te redden in de natuur.

Een paar voorbeeldjes…

  • Afrikaanse giraffen (Niger)
  • Monniksgieren (Frankrijk, Spanje)
  • Natuurreservaat De Zegge (Geel)
  • Project Aziatische olifant (India)

Groene sleutel

De Groene SleutelPlanckendael heeft het internationale milieulabel ‘De Groene Sleutel’ ontvangen! Het is een beloning voor de inspanningen die we leveren om onze dierenparken op een duurzame manier uit te baten.
 
Planckendael kreeg het label voor het eerst in 2012, maar moet zich elk jaar opnieuw bewijzen om het label te mogen behouden. Het label wordt uitgereikt door Bond Beter Leefmilieu en Toerisme Vlaanderen. Om het te behalen, moet je een ambitieus milieubeleidsplan hebben, zuinig omspringen met water en energie, aan afvalpreventie doen, afval sorteren en bezoekers aanzetten tot milieubewust gedrag.